Zorgalarmering

Kwaliteit van wonen en leven verbeteren met behulp van domotica

Eindeloze mogelijkheden

NCT kan voor u een gehele woning automatiseren met behulp van Domotica. In de zorg wordt het veelal gebruikt bij minder zelfstandige cliënten. Voor hen is het een uitkomst doordat ze op deze manier minder ondersteuning nodig hebben.

NCT kan voor u zowel draadloze als bedrade sensoren en actoren van verschillende merken koppelen tot een compleet Domotica systeem. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het nachtlampje aangaat op het moment dat u uit bed stapt ’s nachts of dat de radio automatisch uitgaat wanneer u de televisie aanzet. Wij kunnen ieder modern apparaat aan onze Domotica koppelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verschillende manieren van bediening

Doordat de apparaten via een app op een tablet of smartphone te bedienen zijn, is de hulp van zorgverleners minder vaak benodigd. Oftewel, Domotica ondersteunt het zorgproces en tevens de zelfstandigheid van de desbetreffende cliënt.

Naast de bediening via de app of automatisch aangestuurde bediening kunnen wij ook een stapje verder gaan. Hierbij meten sensoren de bewegingen van de bewoner, denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van de verwarming wanneer een raam geopend wordt.