Met één druk op de knop de calamiteit in de hand

Alarmafhandeling

Het betreffende alarm kan eenvoudig als tekstbericht verstuurd worden naar een DECT-, WiFi- en GSM-toestel. De DAKS biedt daarnaast de mogelijkheid om spraakberichten te versturen naar ieder type toestel. Het voordeel van interactieve berichten is dat er teruggekoppeld kan worden in de vorm van een bevestiging of afwijzing. Na acceptatie van een melding kan gemakkelijk een conferentie worden opgebouwd tussen een vooraf geselecteerde groep medewerkers. Met name de combinatie tussen tekstberichten en spraak maakt de alarmserver tot een enorme toegevoegde waarde.

Verschillende markten

Zoals eerder al benoemd leent de DAKS zich voor vele verschillende markten.

In de zorg wordt de server voornamelijk gebruikt voor het oproepen van de verzorging en het versturen en ontvangen van automatische alarmen. De zorgverlener kan na een melding met één druk op de knop contact maken met de desbetreffende cliënt om zo de situatie direct in te schatten en bespreken.

In de industrie zijn foutmeldingen en storingsberichten de orde van de dag. De technische alarmen kunnen eenvoudig worden gebruikt in combinatie met andere alarmerings- en/of detectiesystemen. Standalone werkplekken vragen om automatische alarmering. Wie slaat immers anders alarm wanneer de werknemer in een benarde situatie terecht komt? Ook de automatische alarmering brengt de DAKS in razend tempo naar de juiste ontvanger.

Voor het uitzenden van service oproepen, bijvoorbeeld in de horeca, is de DAKS ook geschikt. Daarnaast wordt de alarmserver hier vaak gebruikt voor het stil alarmeren en waarschuwen van personeel in combinatie met de aanwezige branddetectiesystemen.

In vele verschillende (nood)situaties blijkt de NCT DAKS alarmserver een rots in de branding. Bent u benieuwd of de DAKS ook iets voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.